Ingrediente:
5 ouă
1 lămâie
1 kg biscuiţi
1 l +1 cană de lapte
10 linguri făină
½ pachet margarină
1 plic ciocolată caldă
nucă de cocos
30 linguri zahăr (10 pentru cremă, 10 pentru bezea, 10 pentru topit)
Preparare:
Se pune la fiert 1 l de lapte. În acest timp se amestecă într-un vas separat gălbenuşurile cu 10 linguri de zahăr, 10 linguri făină şi 1 cană lapte, apoi se adaugă în laptele fiert şi se lasă la foc mic amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când compoziţia s-a îngroşat, se adaugă coaja de lămâie rasă şi margarina frecată spumă şi se dă deoparte.
Se bat albuşurile spumă adăugând pe rând 10 linguri de zahăr. Celelalte 10 linguri de zahăr rămase se topesc şi se adaugă în albuşurile bătute spumă amestecând foarte repede. Se pune praful de ciocolată şi zeama de lămâie şi se omogenizează.
Montare:
Se aşază pe tavă biscuiţii unul lângă altul pe toată suprafaţa ei, se întinde jumătate din cantitatea de cremă; se aşază al doilea strat de biscuiţi şi crema rămasă. Urmează al treilea strat de biscuiţi peste care se întinde bezeaua şi se presară nuca de cocos.
Se dă prăjitura la rece până a doua zi, după care se poate porţiona.
Poftă bună!
V-a sfătuit Iulia Romedea