Ingrediente
1 cană de un sfert de morcov ras pe răzătoarea mică, 1 cană de ulei, 1 cană de zahăr, 3 căni de făină, 2 pliculețe praf de copt, sare.
Glazura: 12 linguri zahăr, 7 linguri apă, 3 linguri cacao
Se amestecă bine zahărul cu uleiul până ce se formează o pastă, apoi se adaugă morcovul dat prin răzătoarea mică, cele trei căni cu făină, praful de copt stins în zeama de la o lămâie și mirodeniile.
Mod de preparare glazură:
Se ard cele 12 linguri de zahăr, pe urmă se sting cu 7 linguri de apă, iar la final se adaugă 3 linguri de cacao. Punem coca în tavă (cu hârtie de copt) o dăm la cuptor, cand e aproape gata scoatem prăjitura și punem glazura, apoi o mai lăsăm cam 5 minute înainte de a o tăia. În loc de glazură putem să mai punem gem.
Poftă bună!
V-a sfătuit Agafia Roșu