Prăjitură cu morcov

Ingrediente

1 cană de un sfert de morcov ras pe răzătoarea mică, 1 cană de ulei, 1 cană de zahăr, 3 căni de făină, 2 pliculețe praf de copt, sare.

Glazura: 12 linguri zahăr, 7 linguri apă, 3 linguri cacao

 prajitura_de_post_cu_morcovi1_400x324_74142400Mod de preparare cocă:

Se amestecă bine zahărul cu uleiul până ce se formează o pastă, apoi se adaugă morcovul dat prin răzătoarea mică, cele trei căni cu făină, praful de copt stins în zeama de la o lămâie și mirodeniile.

Mod de preparare glazură:

Se ard cele 12 linguri de zahăr, pe urmă se sting cu 7 linguri de apă, iar la final se adaugă 3 linguri de cacao. Punem coca în tavă (cu hârtie de copt) o dăm la cuptor, cand e aproape gata scoatem prăjitura și punem glazura, apoi o mai lăsăm cam 5 minute înainte de a o tăia. În loc de glazură putem să mai punem gem.

Poftă bună!

V-a sfătuit  Agafia Roșu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top