Rețeta noastră de cozonac

Ingrediente

1 kg făină, 150 gr unt/ ulei, 4 ouă, 200 gr zahăr, drojdie un cubuleț, 1 litru lapte , sare, rahat, 2-3 linguri smântână, mirodenii, nucă măcinată, cacao.

cozonacPrepararea aluatului:

Adaugi într-un vas făina cu un pic de sare, dizolvi drojdia cu un pic de lapte călduț.

Laptele rămas îl amesteci bine cu zahărul și cu cele 4 gălbenușuri. După ce s-a topit zahărul adaugi compoziția peste făină și începi să frămânți, pe parcursul frământatului adaugi uleiul. După ce ai terminat frământatul îl lași să crească.

Prepararea nucii:

Înt-un vas pui nuca, albușurile bătute spumă, mirodenii, 2-3 linguri de smântână, zahăr după gust și cacao.

Un mic secret: toate ingredientele trebuie pregătite cu 2 ore înainte de a ne apuca de lucru și aduse în bucătărie pentru a fi la aceeași temperatură!

Poftă  bună!

V-a sfătuit  Agafia Roșu

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

go top