Ingrediente
1 kg făină, 150 gr unt/ ulei, 4 ouă, 200 gr zahăr, drojdie un cubuleț, 1 litru lapte , sare, rahat, 2-3 linguri smântână, mirodenii, nucă măcinată, cacao.
Adaugi într-un vas făina cu un pic de sare, dizolvi drojdia cu un pic de lapte călduț.
Laptele rămas îl amesteci bine cu zahărul și cu cele 4 gălbenușuri. După ce s-a topit zahărul adaugi compoziția peste făină și începi să frămânți, pe parcursul frământatului adaugi uleiul. După ce ai terminat frământatul îl lași să crească.
Prepararea nucii:
Înt-un vas pui nuca, albușurile bătute spumă, mirodenii, 2-3 linguri de smântână, zahăr după gust și cacao.
Un mic secret: toate ingredientele trebuie pregătite cu 2 ore înainte de a ne apuca de lucru și aduse în bucătărie pentru a fi la aceeași temperatură!
Poftă bună!
V-a sfătuit Agafia Roșu