Ingrediente:
4 mere
4 ouă
4 linguri făină
6 linguri zahăr
½ linguriță praf de copt
½ lămâie rasă
½ linguriță scorțișoară
Arome
Preparare:
Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii și se dau prin răzătoare. Se scurg de zeamă (nu de tot) și se adaugă 2 linguri de zahăr, coaja de lămâie, scorțișoara și alte arome (esență de vanilie, rom).
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așează merele acoperind toată suprafața.
Între timp se prepară aluatul. Într-un bol, se bat albușurile spumă folosind mixerul. Într-un alt vas se freacă gălbenușurile cu 4 linguri de zahăr, până se albesc. Se încorporează făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu mixerul. Se adaugă și albușurile, amestecând ușor cu o lingură de lemn de jos în sus.
Aluatul astfel preparat se toarnă peste merele din tavă și se întinde uniform. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace aprox. 15-20 minute până se rumenește.
Rulada se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, cu hârtia deasupra. Aceasta se desprinde ușor și se rulează cât este încă fierbinte, cât de strâns doriți. Se pudrează cu scorțișoară și cu zahăr pudră după preferințe.
Se porționează cu atenție. Această ruladă poate fi servită atât rece cât și caldă după ce s-au întrepătruns toate aromele.
Poftă bună!
V-a sfătuit Iulia Romedea