Ingrediente:
salată verde proaspătă: 800 grame
borș: ½ litru
ceapă verde și usturoi: 200 grame
ouă: 4 buc
unt sau ulei pentru prăjit: 100 grame
smântână: 100 grame
un vârf ce cuțit de sare
orez: 50 grame
apă fierbinte: 2,5 litri
verdeață pentru ornat ( mărar, pătrinjel, leuștean) – câte o
lingură din fiecare.
Mod de preparare:
Se spală și curăță ceapa verde, usturoiul și salata. Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc până se auresc, se adaugă apoi salata tăiată fâșii și se călesc înăbușit aproximativ 5 minute, după care se adaugă 2,5 litri de apă fierbinte. Se adaugă orezul, sarea și se fierb jumătate de oră după care se adaugă borșul. Se mai dă un clocot și se ia vasul de pe foc. Se drege borșul cu smântâna și 2 gălbenușuri. După ce se răcește puțin se adaugă amestecul de verdețuri.
În timp ce borșul fierbe se face o omletă din albușurile rămase și din cele două ouă. Omleta se poate pune direct în vasul cu borș sau în farfurii înainte se servire.
Poftă Bună!
V-a sfătuit Emanuela Popa