Ingrediente:
– 7 ceşti mălai
– 1 ceaşcă ulei
– 1 ceaşcă zahăr tos
– 2 ceşti stafide
– zeama de la 2 portocale
– 2 linguri praf de copt
Mod de preparare:
Praful de copt se amestecă cu mălaiul și zahărul, după care se adaugă treptat zeama de la portocale, uleiul, stafidele. Se amestecă cu o lingură de lemn, se sus în jos și se completează cu apă minerală, până se obține o compoziție pufoasă, asemănătoare la consistență cu smântâna.
Compoziția se toarnă într-o tavă unsă în prealabil cu margarină și se dă la cuptor timp de 40 de minute – sau până când checul capătă o nuanță aurie.
Cât timp checul stă la cuptor, puteți prepara un sirop din:
– 2 cești de apă
– 1 ceașcă de zahăr și
-1 ceașcă de miere de albine.
După de s-a răcit se taie pătrățele și se însiropează.
Poftă bună!
Emanuela Popa