Subconștientul nostru recepționează mai multe semnale decât percepem în mod conștient și ne influențează cu privire la cei pe care îi întâlnim, dacă îi considerăm simpatici ori nu „la prima vedere”. Strângerea mâinii reprezintă un prim contact, iar o piele moale va fi percepută ca ceva plăcut. Dacă, în plus, mâinile sunt îngrijite, vom fi dispuși să tragem concluzii favorabile asupra întregii persoane.
Mâinile și picioarele sunt supuse zilnic la muncă grea. Mâinile au fost de altfel primele unelte ale omului, dar și în epoca tehnologiei avansate a zilelor noastre nu există practic îndeletnicire în care să nu avem nevoie de ele. În plus, ele sunt expuse permanent unor factori ostili ca vântul, frigul, căldura sau diverse substanțe chimice.
Nu doar munca în gospodărie, ci și spălarea frecventă a mâinilor atacă pielea sensibilă, care devine aspră și uscată. De aceea e bine să nu folosim decât săpunuri blânde, iar pielea subțire de pe spatele mâinii să fie unsă cu cremă hidratantă și nutritivă.
În continuare vă prezentăm câteva sugestii pentru a avea mâini frumoase și îngrijite.
-Mâinile foarte uscate și crăpate se vor ține o dată pe săptămână 5 minute într-o baie călduță de ulei de măsline sau de floarea-soarelui, apoi se masează.
-Mâinile aspre, crăpate se fricționează de multe ori cu vaselină sau smântână. La fel de bun este și un amestec din părți egale de zeamă de lămâie, miere de albine și glicerină.
-Mâinile umede se vor freca regulat cu un amestec dintr-o linguriță de alcool și 5 lingurițe de zeamă de lămâie.
-Petele de nicotină de pe degete dispar frecându-le cu zeamă de lămâie un minut, după care se clă-tesc.
-Dacă pe mâini persistă un miros neplăcut de pește, ceapă sau usturoi, se înmoaie în lapte sau se freacă fie cu zaț de cafea, fie cu sare umezită. Înainte de a tăia zarzavaturile, mâinile se ung cu ulei de măsline, ca să nu capteze mirosul.
Sănătate maximă! Iulia Romedea