Avem nevoie de:
– 1 conopidă
– ¼ kg fasole galbenă ( poate fi și din conservă)
– 1 ceapă
– 100 g margarină
– 50 ml ulei
– 1 lingură făină
– 1 legătură pătrunjel
– sare, piper – după gust
Mod de preparare:
Se curăță conopida, fasolea și cartofii și se pun la fiert în apă cu sare, în vase separate.
Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește. Se adaugă făina și se stinge cu o ceașcă de apă și se lasă pe foc până se îngroaşă.
Între timp de pregătește o tavă, care se unge cu margarină și se tapează cu pesmet. Se așează un rând de conopidă, un strat de sos, un rând de cartofi, un strat de sos, un strat de fasole și apoi, din nou un strat de sos.
Operațiunea se repetă până se termină toate ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de sos. Se presară condimente, după gust și verdeața tăiată mărunt.
Tava se dă la cuptor pentru un sfert de oră.
Poftă bună!
Emanuela Popa