Ingrediente pentru blat:
6 ouă, 6 linguri cu zahăr, 5 linguri pline vârf cu nucă prăjită și măcinată, 2 linguri făină, 2 linguri ulei, sare, zeama de la o lămâie.
Preparare blat:
Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se mai bate puţin. Se pun gălbenușurile frecate cu sare și ulei,se amestecă de sus în jos și se adaugă făina și nuca măcinată. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se unge cu margarină, se răstoarnă compoziția și se coace 30 – 40 minute, după care se lasă la răcit în tavă.
Crema:
2 ouă, 200 g zahăr, 500 ml lapte, 4 linguri pline vârf cu făină, 1 pachet margarină, esență vanilie, 150 g nucă.
Se bat ouăle și zahărul, cu 250 ml lapte și se pun pe foc. Când clocotește amestecul, se adaugă făina dizolvată în restul de lapte.
Se fierbe compoziția până la consistența unei smântâni. Se ia de pe foc, se adaugă 1/2 pachet de margarină, se bate până aproape este rece și se adaugă restul de margarină, se obține o cremă spumoasă.
Între timp se coace nucă, se zdrobește cu sucitorul. Se întinde crema peste blat și se presară nuca zdrobită.
Poftă bună!
Vasâlca Tincuța