Ingrediente pentru foi:
– 11 linguri suc de roșii (sau 7 lg bulion și 4 lg apă)
– 12 linguri ulei
– 12 linguri zahăr
– 1 linguriță de amoniac stins cu zeamă de lămâie
– 700 g făină
Din toate ingredientele se face un aluat nu prea tare. Se împarte în 3 părți egale, din care se coc 3 foi pe dosul tăvii, aproximativ 15 minute la foc potrivit.
Ingrediente pentru cremă:
– 4 ouă
– 6 linguri de zahăr
– 5-6 linguri de făină
– 500 ml lapte
– 2 plicuri de zahăr vanilat
Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă făina, laptele și zahărul vanilat. Se pune la foc moderat și se bate continuu cu telul până se îngroașă crema. Se ia de pe foc și se dă la rece, apoi se umplu foile.
Se termină cu o foaie de prăjitură peste care se așează un obiect greu (tocător) pentru presare.
Se taie a doua zi și se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
Vasâlca Tincuța