Foile:
4 ouă
4 linguri de zahăr
sare
mirodenii
praf de copt+bicarbonat de sodiu
făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Se bat albușurile spumă cu zahărul, gălbenușurile se freacă cu ulei și se amestecă cu albușul, după care se pun sarea, mirodeniile și praful de copt. Se frământă cu făina.
Din acest aluat de fac 3/4 foi care se coc pe fundul tăvii.
Cremă
¾ litri de lapte fiert și răcit
5-6 linguri de făină albă
14 linguri de zahăr
1-2 linguri de cacao
esență de rom
margarină
Ingredientele anterioare se fierb până se îngroașă compoziția, se lasă puțin la răcit, după care se amestecă cu ¾ pachet de margarină.
Glazură:
Ingrediente:
200 g de zahăr
3 linguri cacao
50 g margarină
esență de rom
Ingredientele anterioare se fierb până se formează o compoziție omogenă .
Liliana Cojocaru