Ingrediente pentru aluat:
-1 pahar de ulei
– Puțină sare
– 2 pahare de făină
– 8-10 ouă
Ingrediente pentru cremă:
– 500 ml lapte
– 5 gălbenușuri
– 150 g zahăr
– 50 g făină (grâu)
– 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare aluat:
Se pun la fiert apa, uleiul și sarea. Când încep a fierbe, se iau de pe foc și se adaugă făina amestecându-se cu o lingură de lemn. Apoi se adaugă câte un ou, până aluatul are o textură potrivit de moale. Se pune într-un pos/pungă, se fac bastonașe pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se pun la cuptor.
Nu se umblă la cuptor până nu se rumenesc!
Mod de preparare cremă:
Se pune laptele la fiert. Între timp se bat gălbenușurile și zahărul până se omogenizează, devenind o cremă. Se adaugă făina și zahărul vanilat. După ce se omogenizează toată compoziția, se toarnă peste laptele care fierbe și se amestecă timp de 10 minute.
În final, bastonașele coapte se taie în partea dinspre lateral, se umplu cu o lingură/două de cremă, se glazurează cu ciocolată și se servesc reci.
Liliana Cojocaru