Ingrediente
5 ouă
400 g smântână
400 g untură
300 g zahăr
1 lingură oțet
sare, mirodenii
făină cât cuprinde (aprox. 1 kg)
Se amestecă gălbenușurile, untura, smântâna, 250 g zahăr, oțetul, sarea, mirodeniile pănă se obține o cocă precum cea de la cornulețe.
Se împarte compoziția în 5 părți egale.
Se întind foi de 1 cm grosime, se ung cu untură și se rulează fiecare.
Se lasă rulourile până a doua zi la rece în frigider. Se scot cu două ore înainte de a le folosi. Din albușul și zahărul rămas se face o bezea.
Se întind pe rând foi, se taie pătrate (4 cm x 4 cm), se pune o linguriță de bezea și câte o bucățică de miez de nucă sau vișine. Se lipesc la capete precum un plic și se coc într-o tavă unsă la foc potrivit.
Se scot și se pudrează cu zahăr cât sunt calde.
Poftă bună!
V-a sfătuit Iulia Romedea