Sf. Sfinţit Mc. Teodot. În ostrovul Ciprului este o cetate ce se numeşte Kirini; într-aceea a fost episcop sfântul sfinţitul mucenic Teodot, fiind de neam din Galatia, născut din părinţi creştini şi crescut în învăţătura cărţii. El din tinereţe deprinzându-se cu înţelepciune şi fapte bune, a mers în ostrovul Ciprului, unde învăţa pe eleni să lase rătăcirea şi înşelăciunea idolească şi să creadă întru Hristos, adevăratul Dumnezeu (Vieţile sfinţilor, VII, p. 85).
Sf. Mc. Isihie. Acesta a trăit pe vremea împăratului Maximian, fiind cel dintâi din oamenii palatului. Deci poruncind împăratul ca tuturor creştinilor care se găseau în oaste să li se ia centurile, de nu se vor lepăda de Hristos, şi aşa să petreacă fără de cinste, mulţi creştini au ales să vieţuiască fără cinste, decât prin cinstea de la oameni să-şi piardă sufletele. Unul din aceştia era sfântul Isihie. Apoi împăratul a poruncit să i se lege de gât o piatră de moară
şi să fie aruncat în mijlocul râului Oronte. Şi aşa şi-a sfârşit viaţa (Proloagele, VII, p. 7).
Sf. Mc. Nestor. Sfântul mucenic Nestor era din latura Kiverioţilor, din cetatea Pergiei; iară pre vremea lui Dechie celui rău credincios, fiind dat el de închinători de idoli la stăpânitorul laturii şi propovăduind pre Hristos, a fost dezbrăcat şi bătut cu vine de bou uscate. Apoi fiind spânzurat, i s-a strujit trupul până la măruntaie. Şi rămânând el neclintit în credinţă, i s-a tăiat capul de sabie (Mineiele, VII, p. 14).
Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român