Ştiai că o cură cu preparate din plante poate „ţine“ departe răcelile, dar şi alte boli specifice anotimpului rece? Multe dintre remediile bunicii nu numai că întăresc imunitatea, ci au efect energizant asupra organismului. Sucurile din fructe se numără printre aliaţii care stimulează imunitatea datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale. Consumate în timpul unei cure, timp de două săptămâni, acestea întăresc bariera de protecţie naturală a organismului.
Sucurile naturale sunt de mare ajutor:
– suc de sfeclă roşie – beţi câte o jumătate de pahar după micul dejun şi încă o jumătate după cină;
– suc de varză proaspătă, de spanac, de mere sau de pere – câte o jumătate de pahar pe zi;
– suc de pătrunjel – câte 200 ml pe zi;
– sucul obţinut din 300 g de morcov, 100 g de spanac, 90 g de sfeclă roşie, 80 g de gulii şi 120 g de sparanghel – pe tot parcursul zilei;
– beţi câte o jumătate de pahar de lapte în care adăugaţi seminţe de ovăz sau de secară.
Un alt aliat excelent oferit de natură pentru sistemul imunitar este polenul. Bogat în vitamine (A, D, E, complexul B), minerale (fier, calciu, zinc, magneziu, seleniu, fosfor), polenul are proprietăţi antistres şi tonice asupra organismului. Spre deosebire de miere, el trebuie consumat treptat, în cantităţi mici, deoarece poate duce în unele cazuri la apariţia reacţiilor alergice (poţi testa prin a ţine două granule de polen sub limbă). În cazul adulţilor, cura pentru imunitate este indicată timp de o lună: o linguriţă dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, urmată de puţină apă. Cantitatea se creşte treptat cu câteva granule până se ajunge la două linguriţe pe zi.
Sănătate maximă!
Iulia Romedea