Ingrediente:
– 300 grame fasole uscată
– 300 grame sfeclă roșie
– 100 grame ceapă
– 1 morcov
– 1 rădăcină pătrunjel
– 100 ml ulei
– 1 foaie de dafin
-1 fir de cimbru
– 1 legătură de pătrunjel verde
– condimente (sare, piper) – după gust
Mod de preparare:
Se pune fasolea la înmuiat timp de 2-3 ore, după care se pune la fiert în apă rece împreună cu morcovul, pătrunjelul, foaia de dafin, cimbrul și jumătate din cantitatea de ulei. Cu restul de ulei se brezează sfecla tăiată subțire.
Când bobul de fasole se sfărâmă între degete și sfecla s-a înmuiat, se pun toate împreună și se adaugă borșul fiert în prealabil. Se adaugă sare și piper după gust și se mai dă o dată în clocot.
Se servește presărat cu pătrunjel verde.
Emanuela Popa